Tuomas Rajala

Kiropraktiikan avulla juontajakin viritetään huippuiskuun

Hakeuduin kiropraktikon vastaanotolle kovien selkävaivojen takia loppuvuodesta 2011. Vanha voimanostovamma palasi kolmannen kerran takaisin vuosien tauon jälkeen. Siinä vaiheessa olin kärsinyt selkäongelmista enemmän tai vähemmän jo vajaan vuosikymmenen ajan. Alun perin vamma syntyi kuntosalilla 2000-luvun alkupuolella.

Viimeisimmällä kerralla vaiva yltyi niin pahaksi, etten käytännössä voinut edes nousta sängystä, saati käydä vessassa. Söin pitkiä kuureja voimakkaita kipulääkkeitä ja relaksantteja, jotka nekään eivät meinanneet tuoda apua vaivaan. Lääkitykseni oli vastaava kuin saattohoidossa olevalla isoisälläni.

Mennessäni ensimmäiselle hoitokerralleni Simo Poutasen vastaanotolle, en ollut varma pääsisinkö paikalle omin avuin kävellen. 800 metrin matka autolta kohti vastaanottoa oli tuskien taival ja käveleminen todella hankalaa. 15 minuutin hoidon jälkeen selkävaivat olivat kadonneet kuin taikaiskusta. Pystyin kyykistymään ja kävelemään ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, vaikka kyseessä oli vasta intensiivijakson ensimmäinen hoitokerta.

Ennen Radio Novan Aamujen juontajuutta, olen tehnyt ammatikseni moottoripyörä- ja autolehtiä, joten selkävaivat olivat vaikeuttaneet harrastusten ja muun elämän lisäksi myös työelämää. Säännöllisten kiropraktiikkakäyntien jälkeen pidemmätkään ajolenkit eivät jääneet kesken selkävaivojen takia. Se tuntui uskomattomalta. Skeptisyyteni kiropraktiikkaa kohtaan katosi viimeistään ensimmäisellä pitkällä prätkäreissulla Baltiassa.

Kiropraktikkokäynnit eivät ole vaikuttaneet positiivisesti ainoastaan selkävaivoihin, vaan pois ovat jääneet myös jatkuvat päänsäryt, siitepölyallergiaoireet ja muu sairastelu. Koko keho voi paremmin ja koen itseni oikeasti perusterveeksi ihmiseksi. Ne ovat vaikutuksia, joita en uskonut voivani saavuttaa kiropraktiikalla.

Tuntuu kliseiseltä sanoa näin, mutta oikeasti kiropraktikolla käynnit ovat muuttaneet elämääni. Olin aiemmin ”päänsärkyihminen” ja jouduin syömään särkylääkkeitä lähes päivittäin. Nykyään päänsärky on harvinaista, ei normaalitilanne.