Palvelut

Kiropraktiikka

Hero image

Kiropraktikko on terveyden ja hyvinvoinnin asiamies​

Miten kiropraktikko voi auttaa juuri sinua?

Yleisimmät tulosyyt miksi kiropraktikkoon turvaudutaan, ovat selkäsärky, kuten alaselkäkipu, niskakipu / hartiakipu sekä siihen usein liittyvä päänsärky ja huimaus, migreeni, paineen tunne ja kipu yläselässä ja lapojen välissä sekä erilaiset raajaongelmat, kuten olkapääkipu, lonkkakipu, tenniskyynärpää, rannekanava oireyhtymä, kipu ja/tai puutuminen käsivarsissa tai jaloissa. Tarjoamme kiropraktiikkaa myös lapsille.

Kiropaktikko tuntee kehosi. Kun keho oireilee, on siihen aina jokin syy. Kaikilla on joskus päänsärkyä tai selkäkipua. Jos vaivaa tulee kuitenkin usein tai se syntyy äkillisen tapahtuman johdosta tai jos kiputila pitkittyy, kannattaa miettiä muita vaihtoehtoja särkylääkkeen sijaan. Usein kyseessä on mekaaninen vaiva, joka saattaa aiheutua monista syistä, kuten liian pitkästä istumisesta tai repivästä urheilusuorituksesta. Näihin ja muihinkin tilanteisiin kiropraktikko voi tuoda avun usein hämmästyttävänkin nopeasti.

Kiropraktiikka on kaikille sopiva turvallinen terveydenhoitomuoto, joka ei ainoastaan pyri hoitamaan erilaisia oireita, kuten kipua, vaan palauttamaan kehon luonnollisen tasapainon.

Hoidossa parannetaan hermoston toimintaa, avaamalla selkärangan liikerajoitteita, joita rangan virheasennot aiheuttavat. Kun hermosto pääsee toimimaan oikein, elimistössä alkaa nopeasti luonnollinen paranemisprosessi kohti parempaa terveyttä.


Mitä sitten on terveys?

Kehollamme on myötäsyntyinen taipumus pyrkiä tasapainoon. Kun kehomme on tasapainossa, voimme hyvin. Hyvä terveys voidaan määrittää kokonaisuutena oikeita päätöksiä, jotka rakentavat hyvinvointia ja sen rakennusaineksina toimivat ennen kaikkea oikeanlainen kehonhuolto, ravinto sekä liikunta.

Kehomme tuki ja perusta eli selkäranka tekee tärkeää työtä suojatessaan meidän elämänlankaamme eli hermostoamme. Hermosto on väylä, jonka kautta aivot kontrolloivat jatkuvasti kaikkea, mitä kehossamme tapahtuu alkaen aineenvaihdunnasta, immuniteetista, verenkierrosta, ruuansulatuksesta ja hormonitoiminnasta aina jokaiseen ajatukseen ja liikkeeseen saakka. Näin ollen häiriöt hermoston toiminnassa vaikuttavat suoraan kehomme toimintakykyyn ja kykyyn reagoida nopeasti muuttuviin olosuhteisiin.

Kun hermosto toimii oikein, pystyy keho saavuttamaan tasapainon ja pysymään siinä. Tasapainossa oleva keho voi hyvin eli on terve. Jos taas hermoston toimintaan tulee häiriöitä, ei tasapainoa saavuteta kunnolla ja lopulta terveys jää ikäänkuin "lukkojen taakse" kehoomme. Kiropraktiikan avulla nämä lukot voidaan avata ja terveys vapauttaa.

Kehomme on päivittäin jatkuvan rasituksen alaisena, joka ilmenee stressinä hermostollemme. Kun häiriötekijöitä kasautuu riittävästi, alkaa kehomme oireilla. Oireina voivat olla esimerkiksi erilaiset kivut ja säryt, kuten päänsärky, selkä- ja niskakipu sekä kipusäteily raajoihin ym.

Kipu on kuitenkin vain yksi tapa, jolla kehomme oireilee. Muita merkkejä häiriöistä saattavat olla esim. selän nopea väsyminen, selän ja niskan jäykkyys, huimaus, hengityksen raskaus, univaikeudet, puutuminen tai tunnottomuus raajoissa, vähentynyt energia, usein toistuvat flunssat sekä erilaiset elimelliset ongelmat, kuten närästys tai refluksi, allergiat, vatsa- ja suolistovaivat, hidas aineenvaihdunta ym.

Kiropraktiikassa pyrkimyksenä on korjata perimmäinen syy, joka oireita aiheuttaa eikä vain tyytyä oireen häviämiseen. Hoidon vaikutukset ovat yksilöllisiä ja usein kipujen hävitessä myös muut vaivat saattavat helpottua tai hävitä kokonaan. Tavoite on myös pitää keho kunnossa ennaltaehkäisemällä vaivojen palaaminen, sekä mahdollistamalla kehon maksimaalinen suorituskyky tässä päivässä ja tulevaisuudessa.


Häiriöitä kehomme hermoston toimintaan voivat aiheuttaa mm. seuraavat tekijät:

Fyysinen stressi

 • Raskaus
 • Vääränlaiset jalkineet
 • Huono patja
 • Tapaturmat
 • Urheiluvammat
 • Huono työergonomia
 • Jopa sohvalla makoilu väärässä asennossa

Emotionaalinen stressi

 • Ihmissuhdekriisit
 • Huolet ja murheet
 • Työstressi

Kemiallinen stressi

 • Alkoholi
 • Tupakointi
 • Ruuan lisäaineet
 • Lääkkeet

Selän kunto ja hyvän ryhdin ylläpitäminen vaativat säännöllistä huolenpitoa ja siinä kiropraktinen hoito tekee tarvittavan pohjatyön. Kiropraktinen hoitosuunnitelma rakennetaan yksilöllisesti jokaisen henkilökohtaiseen lähtötilanteeseen perustuen. Kiropraktiikka on tarkoitettu meille kaikille, iästä tai elämäntilanteesta riippumatta. Voit olla vaikkapa aktiiviurheilija, joka haluaa saada kehostaan parhaan potentiaalin esiin, tai hakea luonnonmukaista selkäkivun lievitystä raskauden aikaisiin selkäkipuihin tai sitten olet vain yksinkertaisesti kiinnostunut omasta hyvinvoinnistasi. Tarkoituksena on vähentää selkärangan ja sen myötä hermoston heikentyneen toiminnan etenemistä aina selkärangan rappeutumapisteeseen asti ja palauttaa kehon elämän ilo.


Kiropraktinen hoito-ohjelma

Hoito-ohjelma on jaettu käytännössä kolmeen vaiheeseen:

1. Intensiivinen ensihoito
Ensimmäisessä vaiheessa pyritään parantamaan selkärangan ja hermoston toiminnan akuutit oireet mahdollisimman nopeasti. Ensihoidossa keho ikään kuin koulutetaan uudelleen jotta päästään pysyviin tuloksiin. Yleensä tämä vaatii muutamia säännöllisiä hoitokertoja lyhyellä aikavälillä. Ensimmäisessä vaiheessa kipu ja oireet lievittyvät. Ensimmäisessä vaiheessa usein huomataan notkeuden palautuvan, energian lisääntyvän ja hengityksen helpottuvan.

2. Korjaava hoito
Pitkäjänteisen korjaavan hoidon tavoitteena on pitkäaikaisten ongelmien korjaaminen. Jos kehon ongelmat ovat jatkuneet pitkään, sitä kauemmin nivelten, nivelsiteiden, lihasten ja muiden kudosten paraneminen kestää. Kehon ja elinten toiminta palautuu vähitellen. Korjaavassa vaiheessa hoitokertoja aletaan kontrolloidusti harventamaan. Kun hoito-ohjelma on edennyt tähän vaiheeseen, saattaa kokea koordinaation ja voiman palautuvan kehoon, energiatason parantuvan ja mielen kirkastuvan.

3. Hyvinvoinnin ylläpito (aikuiset) / kehityksen tukeminen (lapset)
Säännöllinen ennaltaehkäisevä hoito auttaa pitämään selkärangan ja hermoston toiminnassa. Notkea selkäranka auttaa selviytymään paremmin elämän stressitekijöistä, pitämään suorituskyvyn korkealla sekä tuntemaan olon energisemmäksi ja vahvemmaksi.

Hoidon alussa käydään läpi potilaan omat tavoitteet. Jokainen voi itse tehdä tärkeän päätöksen siitä, käyttääkö kiropraktiikkaa tilapäisesti hillitsemään oireita, kuten kipua, vai onko tavoitteena todellinen terveys, jossa kehon hyvää kuntoa ylläpidetään suunnitelman mukaisilla kontrollikäynneillä. Jokaisen kontrolliväli on yksilöllinen ja voi pisimmillään olla jopa kuukausia.


Yleisimmät oireet

Kiropraktiikkaa ei voi selittää. Se on koettava itse.

Soita ja kysy kiropaktiikan aikoja puh. 010 574 6640 tai varaa aika ajanvarauskalenterin kautta.