Osteopatia

Osteopatia | Helsinki

Osteopatiassa kehon rakenteen ja toiminnan ymmärrys yhdistyvät lääketieteen, osteopaattisen diagnostiikan ja toimintahäiriöiden tuntemukseen sekä harjaantuneisiin kädentaitoihin.

Osteopaattisessa hoidossa on keskeistä epämukavuuden lievittäminen, häiriötekijöiden eliminointi, kehon hälytysjärjestelmien rauhoittaminen sekä kudosorkesterin yhteistyön tasapainottaminen.

Osteopatia on vanhin länsimaisen manuaalisen lääketieteen muoto,  jolle sen kehittäjä, yhdysvaltalainen lääkäri A.T. Still antoi nimen vuonna 1874.

Osteopaattisen ajattelun mukaan keho, kuten ihminenkin on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Hoidon avulla pyritään tukemaan kehon rakenteiden ja elinjärjestelmien vuorovaikutusuhdetta, mikä tarkoittaa muun muassa vapaata liikettä ja kuormituksen tasapuolista jakautumista, sekä tukemaan kehon parenemisprosesseja ja tasapainoa ylläpitäviä säätelyjärjestelmiä.

Osteopatia on levinnyt Eurooppaan Englannin kautta ja asettunut Suomeen 90 -luvulla. Osteopaatti on nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö. Osteopaatin koulutus sisältää anatomian ja fysiologian opintoja kattaen tuki- ja liikuntaelimistön, sisäelimet, kallon alueen, hermoston ja sikiönkehityksen. Lääketieteelliset opinnot täydentävät osteopaattista diagnostiikkaa ja kädentaitojen harjautumista.

Kenelle osteopatia soveltuu?

Osteopaattisten hoitomenetelmien kirjo on hyvin laaja ja niiden joukosta on mahdollista löytää ikään ja kuntoon katsomatta lähes jokaiselle soveltuvat tekniikat. Kehon rakenteisiin kohdistuvien jännitysten vähentyessä kipusignaalit vaimenevat, keho pääsee rentoutumaan ja kehon omat paranemisjärjestelmät aktivoituvat.

Mitä osteopaatti hoitaa?

Erilaiset kiputilat ja kehon toimintahäiriöt ovat stressiperäisten oireiden ohessa ne tavallisimmat syyt hakeutua vastaantotolle. Lisäksi osteopaateilla on huomattava tunnettuja työkaluja vaivoihin, joihin harvempi osaa hakea helpotusta. Tällaisia ovat esimerkiksi hengitykseen ja äänenkäyttöön liittyvät vaivat, kiristävät arpikudokset, tai kasvojen alueen kiputilat.

Soita ja kysy osteopaatin aikoja, Emmi puh. 050 528 3728

Tervetuloa!