Osteopatia

Osteopatiassa kehon rakenteen ja toiminnan ymmärrys yhdistyvät lääketieteen, osteopaattisen diagnostiikan ja toimintahäiriöiden tuntemukseen sekä harjaantuneisiin kädentaitoihin.

Osteopaattisessa hoidossa on keskeistä epämukavuuden lievittäminen, häiriötekijöiden eliminointi, kehon hälytysjärjestelmien rauhoittaminen sekä kudosorkesterin yhteistyön tasapainottaminen. Osteopatia on vanhin länsimaisen manuaalisen lääketieteen muoto, jolle sen kehittäjä, yhdysvaltalainen lääkäri A.T. Still antoi nimen vuonna 1874.

Kenelle osteopatia soveltuu?

Osteopaattisten hoitomenetelmien kirjo on hyvin laaja ja niiden joukosta on mahdollista löytää ikään ja kuntoon katsomatta lähes jokaiselle soveltuvat tekniikat. Kehon rakenteisiin kohdistuvien jännitysten vähentyessä kipusignaalit vaimenevat, keho pääsee rentoutumaan ja kehon omat paranemisjärjestelmät aktivoituvat.

Mitä osteopaatti hoitaa?

Erilaiset kiputilat ja kehon toimintahäiriöt ovat stressiperäisten oireiden ohessa ne tavallisimmat syyt hakeutua vastaantotolle. Lisäksi osteopaateilla on huomattava tunnettuja työkaluja vaivoihin, joihin harvempi osaa hakea helpotusta. Tällaisia ovat esimerkiksi hengitykseen ja äänenkäyttöön liittyvät vaivat, kiristävät arpikudokset, tai kasvojen alueen kiputilat.

Varaa aika osteopaatille

Soita ja kysy osteopaatin aikoja: Emmi puh. 050 528 3728