ViaVital Blogi

Tämän blogin aiheissa on asioista, joista syntyy hyvinvoiva elämä. Blogia pitävät Team ViaVitalin jäsenet, yhdessä vierailevien omien alojensa asiantuntijoiden kanssa. Kirjoituksia sekä videoita julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti, aina kun inspiraatio kohtaa sopivan ajankohdan.

Paranna hengittämistäsi kiropraktiikalla

Julkaistu 07/2021
Paranna hengittämistäsi kiropraktiikalla

Kiropraktiikka ja hengitys

Tiesitkö, että elimistösi hapenottokykyyn vaikuttaa merkittävästi pallealihaksen toiminta ja rintakehän liikkuuvuus? Rintakehä koostuu rintarangan 12 nikamasta, rintalastasta, ja niihin kiinnittyvistä 12 kylkiluusta molemmin puolin. Pallealihasta ohjaava palleahermo kulkee kaularangan nikamien välistä, jonka vuoksi myös niskan kireys voi vaikuttaa pallealihaksen toimintaan ja sitä kautta hengityksen syvyyteen.

Kiropraktikot ovat erikoistuneet tunnistamaan ja käsittelemään selkärangan nikamien liikerajoitteita, jotka vaikuttavat hermoston toimintaan.

Usein ihmiset huomaavatkin välittömän helpotuksen hengityksessään kiropraktisen hoidon jälkeen.

Jasminin hoitotyyliin kuuluu myös pallealihaksen ja sitä ympäröivien pehmytkudosten vapauttaminen, jonka avulla saadaan erityisen syvä ja pitkäkestoinen vaikutus hengityksen parantamiseen. Toisinaan pallean alueen kireystila vaikuttaa myös ruuan sulatukseen ja voi olla yhteydessä närästysoireiden ilmenemiseen. 

Oikeanlaisen palleahengityksen tärkeys korostuu ääntään työkseen käyttävillä ja monien urheilulajien, kuten joogan, harrastajilla.

Tule kokemaan kokonaisvaltaisen kiropraktisen hoidon hyödyt Jasmin Aflatunin vastaanotolle. Koodilla HENGITYS saat 25€ alennuksen alkututkimuksesta kesän 2021 ajan (tarjous voimassa heinä-elokuu 2021).

Jasmin Aflatuni
10/2023

Liike on lääke

Tunnistatko itsesi aktiiviseksi liikkujaksi? Voitko sanoa harrastavasti liikuntaa säännöllisesti? Mitä oikein tarkoittaa aktiiviliikkuja tai säännöllinen liikkuminen? Onko niille määritelmää? Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee 18–65 –vuotiaille kohtuukuormitteista kestävyysliikuntaa vähintään kaksi ja puoli tuntia viikossa tai vaihtoehtoisesti raskasta kestävyysliikuntaa 1h15min viikossa. Tämän lisäksi lihaskuntoa ja koordinaatiota ylläpitävää liikuntaa tulisi harrastaa vähintään kaksi kertaa viikossa.

Ilari Peltomäki
Kiropraktikko, MChiro (Hons)
09/2022

Liikkuvuuden tasapaino

Onko sinulla joskus ollut jäykkä olo ja tuntuu kuin liikkuvuutesi ei riitä? Tällainen olo saattaa tulla kesken päivän askareiden tai urheilusuorituksen yhteydessä. Liikkuvuus tarkoittaa nivelten liikelaajuutta. Se on moniulotteinen konsepti ja on tärkeää ottaa huomioon kuinka esimerkiksi notkeus ja venyvyys ja stabiliteetti vaikuttavat liikkuvuuteesi. Liikkuvuudessakin on hyvä muistaa kultainen keskitie, koska liiallinen jäykkyys ja yliliikkuvuus voivat kummatkin aiheuttaa kiputiloja ja toimintakyvyn heikkenemistä.

Ilari Peltomäki
04/2022

Kiropraktiikka hyödyttää golfareita monella tavalla

ViaVitalin kiropraktikko Ilari Peltomäki on itse aktiivinen golfari ja tietää millaisia vaivoja pelaajille voi tulla.

Mutta tiesitkö että kiropraktiikka auttaa tehokkaasti moniin urheiluvaivoihin ja jopa tekee swingistä rennomman? 

Lue Ilarin blogikirjoitus ja löydä kiropraktiikan hyödyt.

Ilari Peltomäki
03/2020

Miten voit vaikuttaa immuniteettiisi oikealla ravinnolla ja miten kannattaa syödä jos sairastuu

Ravintoneuvojamme Therese Österlund tarjoaa tiukan ravintopaketin, jolla voit vahvistaa immuniteettiasi. Jos taas olet jo sairastunut, tässä infopakkauksessa löytyvät ohjeet oikeaan ruokavalioon, joka buustaa paranemista.

Lisäksi Therese neuvoo, mitä ravintolisiä kannattaa suosia omassa ruokavaliossaan.

Therese Österlund