Kiropraktikko Simo Poutanen ViaVitalista oli haastateltavana Radio Novan, Voicen ja Iskelmän verkkosivuilla. Haastattelu julkaistaan nyt blogikirjoituksen muodossa ViaVitalin omilla verkkosivuilla. Aiheet on jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäisessä puhutaan miten selkää kannattaa hoitaa, toisessa keskitytään selkäkivun mahdollisiin vaaranmerkkeihin ja kolmannessa neuvotaan mitä kannattaa ottaa huomioon kiropraktikon hoitoon hakeutuessa.

"> Kiropraktikko Simo Poutanen ViaVitalista oli haastateltavana Radio Novan, Voicen ja Iskelmän verkkosivuilla. Haastattelu julkaistaan nyt blogikirjoituksen muodossa ViaVitalin omilla verkkosivuilla. Aiheet on jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäisessä puhutaan miten selkää kannattaa hoitaa, toisessa keskitytään selkäkivun mahdollisiin vaaranmerkkeihin ja kolmannessa neuvotaan mitä kannattaa ottaa huomioon kiropraktikon hoitoon hakeutuessa.

"> Kiropraktikko Simo Poutanen ViaVitalista oli haastateltavana Radio Novan, Voicen ja Iskelmän verkkosivuilla. Haastattelu julkaistaan nyt blogikirjoituksen muodossa ViaVitalin omilla verkkosivuilla. Aiheet on jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäisessä puhutaan miten selkää kannattaa hoitaa, toisessa keskitytään selkäkivun mahdollisiin vaaranmerkkeihin ja kolmannessa neuvotaan mitä kannattaa ottaa huomioon kiropraktikon hoitoon hakeutuessa.

">

ViaVital Blogi

Tämän blogin aiheissa on asioista, joista syntyy hyvinvoiva elämä. Blogia pitävät Team ViaVitalin jäsenet, yhdessä vierailevien omien alojensa asiantuntijoiden kanssa. Kirjoituksia sekä videoita julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti, aina kun inspiraatio kohtaa sopivan ajankohdan.

Selkä on jokaisen asia, mutta helppo unohtaa kun se on kunnossa

Julkaistu 04/2017

Vanha totuus on, että hyvää on helpompi ylläpitää kuin saada huonosta tai rikkoutuneesta taas uudenveroinen. Silti tämä totuus unohtuu meiltä niin valitettavan usein. Oli kyseessä sitten koneiden huolto, vaatteiden kunnossapito, fyysisen kunnon ylläpitäminen – tai selän huolto.

ViaVitalin kiropraktikko Simo Poutanen oli haastateltavana Radio Novan, Voicen ja Iskelmän verkkosivuilla. Haastattelu on jaettu kolmeen osaan, jossa ensimmäisessä osassa kerrotaan arkipäivän neuvoja, joilla voi itse ylläpitää selän hyvää kuntoa.

Ensimmäisen osan voit lukea täältä:
http://www.radionova.fi/uutiset/terveys-ja-hyvinvointi/a-142332

Jos vahinko sitten pääsee tapahtumaan ja selkä alkaa vaivata, niin kuin niin monella suomalaisella, on hyvä erottaa merkit jotka voivat enteillä vakavampaa selkäongelmaa. Nämä merkit on syytä ottaa vakavasti ja näissä tapauksissa onkin syytä varmuuden vuoksi kääntyä lääkärin puoleen.

Haastattelun toisen osan voit lukea täältä:
http://www.iskelma.fi/uutiset/terveys-ja-hyvinvointi/a-142333

Kun selän ja kehon hyvinvointia korjataan sekä ylläpidetään, on syytä olla tukena luotettava ammattilainen. Kiropraktiikka on kaikille sopiva turvallinen terveydenhoitomuoto, joka pyrkii hoitamaan ongelman varsinaisen syyn, edesauttamalla kehon luonnollista paranemisprosessia. Hoidossa keskitytään hermoston toiminnan parantamiseen avaamalla selkärangan virheasentojen aikaansaamia liikerajoitteita. Kiropraktiikka onkin tullut tunnetuksi hoitomuotona, joka tuo tuloksia yllättävänkin nopeasti.

Kuinka sitten valita vastaanottojen tarjonnasta se itselle sopivin vaihtoehto? Simo Poutanen antaa muutaman vinkin, joka voi ohjata oikeaan suuntaan.

Nämä vinkit voit lukea haastattelun kolmannessa osassa oheisen linkin kautta:
http://www.voice.fi/terveys-ja-hyvinvointi/a-142652

Selkä liikuttaa meitä jokaista. Se ei pidä itsestään meteliä kun asiat ovat hyvin, mutta joskus yksikin väärä liike voi aikaansaada totaalisen stopin. Ole siis hyvissä väleissä selkäsi kanssa ja hoida sitä oikein.

Kiropraktikko hoitaa selkääsi tehokkaasti ja turvallisesti

Simo Poutanen

Kiropraktikko, D.C., MChiro

ViaVital Kiropraktiikka ja Terveyspalvelut

Simo Poutanen
10/2023

Liike on lääke

Tunnistatko itsesi aktiiviseksi liikkujaksi? Voitko sanoa harrastavasti liikuntaa säännöllisesti? Mitä oikein tarkoittaa aktiiviliikkuja tai säännöllinen liikkuminen? Onko niille määritelmää? Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee 18–65 –vuotiaille kohtuukuormitteista kestävyysliikuntaa vähintään kaksi ja puoli tuntia viikossa tai vaihtoehtoisesti raskasta kestävyysliikuntaa 1h15min viikossa. Tämän lisäksi lihaskuntoa ja koordinaatiota ylläpitävää liikuntaa tulisi harrastaa vähintään kaksi kertaa viikossa.

Ilari Peltomäki
Kiropraktikko, MChiro (Hons)
09/2022

Liikkuvuuden tasapaino

Onko sinulla joskus ollut jäykkä olo ja tuntuu kuin liikkuvuutesi ei riitä? Tällainen olo saattaa tulla kesken päivän askareiden tai urheilusuorituksen yhteydessä. Liikkuvuus tarkoittaa nivelten liikelaajuutta. Se on moniulotteinen konsepti ja on tärkeää ottaa huomioon kuinka esimerkiksi notkeus ja venyvyys ja stabiliteetti vaikuttavat liikkuvuuteesi. Liikkuvuudessakin on hyvä muistaa kultainen keskitie, koska liiallinen jäykkyys ja yliliikkuvuus voivat kummatkin aiheuttaa kiputiloja ja toimintakyvyn heikkenemistä.

Ilari Peltomäki
04/2022

Kiropraktiikka hyödyttää golfareita monella tavalla

ViaVitalin kiropraktikko Ilari Peltomäki on itse aktiivinen golfari ja tietää millaisia vaivoja pelaajille voi tulla.

Mutta tiesitkö että kiropraktiikka auttaa tehokkaasti moniin urheiluvaivoihin ja jopa tekee swingistä rennomman? 

Lue Ilarin blogikirjoitus ja löydä kiropraktiikan hyödyt.

Ilari Peltomäki
07/2021

Paranna hengittämistäsi kiropraktiikalla

Jokaisen meistä täytyy hengittää elääksemme. Hengittämisen kuuluisi olla vaivatonta ja tapahtua ilman että siihen tarvitsee kiinnittää huomiota. Kaikilla näin ei kuitenkaan ole. Tutustu kiropraktikkomme Jasminin blogikirjoitukseen ja siihen miten kiropraktiikka voi auttaa sinua hengittämään vaivattomammin ja sen myötä keventämään päivittäistä olemistasi.

Jasmin Aflatuni
03/2020

Miten voit vaikuttaa immuniteettiisi oikealla ravinnolla ja miten kannattaa syödä jos sairastuu

Ravintoneuvojamme Therese Österlund tarjoaa tiukan ravintopaketin, jolla voit vahvistaa immuniteettiasi. Jos taas olet jo sairastunut, tässä infopakkauksessa löytyvät ohjeet oikeaan ruokavalioon, joka buustaa paranemista.

Lisäksi Therese neuvoo, mitä ravintolisiä kannattaa suosia omassa ruokavaliossaan.

Therese Österlund