ViaVital Blogi

Tämän blogin aiheissa on asioista, joista syntyy hyvinvoiva elämä. Blogia pitävät Team ViaVitalin jäsenet, yhdessä vierailevien omien alojensa asiantuntijoiden kanssa. Kirjoituksia sekä videoita julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti, aina kun inspiraatio kohtaa sopivan ajankohdan.

ViaVitalin tarina

Julkaistu 05/2015
ViaVitalin tarina

Jokaisella kiinnostavalla asialla on oma tarinansa.

ViaVitalin tarina voi olla meidän jokaisen tarinamme.

Mitä ViaVital siis tarkoittaa?

Nimi tulee latinan kielen sanojen yhdistelmästä Via, joka tarkoittaa tietä tai jonkin kautta. Vital puolestaan on yhdistelmä sanoista Vita, joka tarkoittaa elämää ja Vitality, joka tarkoittaa elinvoimaa. Sana Vital taas tarkoittaa elintärkeää. Nimellä ViaVital voidaan siis nähdä monia merkityksiä. Elintärkeä, elämän tie tai elinvoiman kautta.

Meistä jokainen valitsee oman polkunsa jota me elämässämme kuljemme. Aina päämäärä ei ole selkeänä edessämme ja saatamme harhautua pois oikealta tieltä. Joskus tuntuu että on jo alusta lähtien valinnut väärän polun. Silloin on tärkeää, että löytää oikealle polulle päästäkseen haluttuun päämäärään.

Jos keho ei toimi oikein, ei ihminen välttämättä pysty tekemään haluamiaan asioita. Ei voi liikkua niinkuin haluaisi, ei ehkä pysty työskentelemään niinkuin haluaisi. Ei välttämättä pysty matkustamaan niinkuin haluaisi. Tämä vie pois oikealta polulta ja päämäärä häviää näkyvistä.

Kiropraktiikka on yli sata vuotta vanha hoitomuoto, jonka tarkoituksena on saada oma kehomme toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Idea on saada poistettua kehon toimintaa häiritsevät tekijät, jotka aiheuttavat erilaisia oireita, kuten kipuja ja estävät kehon luonnollisen paranemisprosessin alkamisen. Näin ollen se ikäänkuin antaa kehomme omalle elinvoimalle suunnan takaisin oikealle tielle ja saa päämäärämme taas näkyviin.

Eri ihmiset arvostavat erilaisia asioita, mutta varmasti jokainen haluaa voida hyvin. Kiropraktiikka auttaa kehoamme löytämään oikean polun kohti parasta suorituskykyä. Jollekin se saattaa tarkoittaa elämää ilman kipua ja särkyjä, toiselle taas mahdollisuutta parempiin ja laadukkaampiin urheilusuorituksiin. Kolmas on tyytyväinen kun kehon jännitykset häviävät ja voi nukkua paremmin.

Mutta ennen kaikkea se tarkoittaa kaikille meille paremmin toimivaa kehoa ja mieltä.

Kiropraktiikka voidaan siis nähdä elintärkeänä tienä, jonne pääset sinun oman elinvoimasi kautta.

Kiropraktiikassa kaikki lähtee ihmisestä.

Via vital.

Simo Poutanen
10/2023

Liike on lääke

Tunnistatko itsesi aktiiviseksi liikkujaksi? Voitko sanoa harrastavasti liikuntaa säännöllisesti? Mitä oikein tarkoittaa aktiiviliikkuja tai säännöllinen liikkuminen? Onko niille määritelmää? Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee 18–65 –vuotiaille kohtuukuormitteista kestävyysliikuntaa vähintään kaksi ja puoli tuntia viikossa tai vaihtoehtoisesti raskasta kestävyysliikuntaa 1h15min viikossa. Tämän lisäksi lihaskuntoa ja koordinaatiota ylläpitävää liikuntaa tulisi harrastaa vähintään kaksi kertaa viikossa.

Ilari Peltomäki
Kiropraktikko, MChiro (Hons)
09/2022

Liikkuvuuden tasapaino

Onko sinulla joskus ollut jäykkä olo ja tuntuu kuin liikkuvuutesi ei riitä? Tällainen olo saattaa tulla kesken päivän askareiden tai urheilusuorituksen yhteydessä. Liikkuvuus tarkoittaa nivelten liikelaajuutta. Se on moniulotteinen konsepti ja on tärkeää ottaa huomioon kuinka esimerkiksi notkeus ja venyvyys ja stabiliteetti vaikuttavat liikkuvuuteesi. Liikkuvuudessakin on hyvä muistaa kultainen keskitie, koska liiallinen jäykkyys ja yliliikkuvuus voivat kummatkin aiheuttaa kiputiloja ja toimintakyvyn heikkenemistä.

Ilari Peltomäki
04/2022

Kiropraktiikka hyödyttää golfareita monella tavalla

ViaVitalin kiropraktikko Ilari Peltomäki on itse aktiivinen golfari ja tietää millaisia vaivoja pelaajille voi tulla.

Mutta tiesitkö että kiropraktiikka auttaa tehokkaasti moniin urheiluvaivoihin ja jopa tekee swingistä rennomman? 

Lue Ilarin blogikirjoitus ja löydä kiropraktiikan hyödyt.

Ilari Peltomäki
07/2021

Paranna hengittämistäsi kiropraktiikalla

Jokaisen meistä täytyy hengittää elääksemme. Hengittämisen kuuluisi olla vaivatonta ja tapahtua ilman että siihen tarvitsee kiinnittää huomiota. Kaikilla näin ei kuitenkaan ole. Tutustu kiropraktikkomme Jasminin blogikirjoitukseen ja siihen miten kiropraktiikka voi auttaa sinua hengittämään vaivattomammin ja sen myötä keventämään päivittäistä olemistasi.

Jasmin Aflatuni
03/2020

Miten voit vaikuttaa immuniteettiisi oikealla ravinnolla ja miten kannattaa syödä jos sairastuu

Ravintoneuvojamme Therese Österlund tarjoaa tiukan ravintopaketin, jolla voit vahvistaa immuniteettiasi. Jos taas olet jo sairastunut, tässä infopakkauksessa löytyvät ohjeet oikeaan ruokavalioon, joka buustaa paranemista.

Lisäksi Therese neuvoo, mitä ravintolisiä kannattaa suosia omassa ruokavaliossaan.

Therese Österlund