Tumppi Varonen

"Kun selkäkipu ei muusikon menoa haittaa, voi keikalla antaa kaikkensa"

Hei. Olen 56 vuotias raitis muusikko. Ihan totta, eikä tässä vielä kaikki. Harrastan nyrkkeilyä ja uintia. Kiusanani on ollut v. 2004 magneettikuvassa havaittu välilevyn pullistuma, joka aika-ajoin kiusaa.

Se kiusa lähtee ristiselästä ja säteilee pakaran kautta jalkaan. Olen kokenut noin kerran, pari vuodessa hetkiä, etten pääse sängystä ylös, muuten kun että pudottaudun lattialle, konttaan tuolin lähelle, josta tukien koitan nousta ja hiipiä vessaan ja lääkekaapille. Kourallinen erilaisia lääkkeitä, niin kipu alkaa turtumaan, mutta se aiheuttaa myös päässäni samaa.

Kun kipu on taka-alalla, kuntoilen tiedostaen selkäni kapasiteetit. Mutta kuukausi sitten, se iski taas. Olin yöllä pakkaamassa keikka-autoa, ja jokin väärä liike, huono ergonomia teki tehtävänsä.

Kipu iski kunnolla seuraavana aamuna. Olin miltei jalaton. Hakeuduin arki-aamuna kunnalliseen terveyskeskukseen jossa lääkäri totesi selän kyllä olevan kipeä.

Pyysin tarkempaa tutkimusta ja  kuvantamista, mutta sain lähinnä naurua ja lääkemääräyksen. Kun kipu ja jäykkyys on herrana, on paha olla.

Olin kuullut kiropraktikoista ja muistelen kuulleeni myös Kaisaniemenkatu ykkösen ViaVital mestasta. Näin löysin siis netistä Simo Poutasen yhteistiedot. Sain pikaisesti ajan ja perusteellisen analyysin jälkeen hoidon, joka auttoi miltei välittömästi.

Jäytävä selkäkipu oli tiessään ja tunsin että jokunen lukko oli auki ikään kuin kaupanpäälle. Seuraavana aamuna nousin hyvin levänneenä ylös ja tunsin että selkä oli paremmassa kunnossa. Muistin Simon ohjeet “pitää venytellä varovasti ja juoda paljon vettä”. Olimme taas keikalla, ja noudatin saamiani ohjeita, eli en kantanut mitään painavaa.

Viikon kuluttua minulla oli uusintakäynti, jolloin kävimme läpi ensimmäisen hoidon vaikutuksia. Simo availi lopuksi lisää lukkoja,sellaisia joita en edes tiennyt olevan olemassa.

Oloni on kevyempi, selkä parempi, enkä ole enää naimisissa särkylääkkeiden kanssa. Tänään lennämme Lappiin keikalle, eikä selän kunto pelota yhtään. Homma jatkuu.