Palvelut

Kiropraktiikkaa vauvoille ja lapsille

Hero image

Aikuisten lisäksi myös lapset hyötyvät kiropraktiikasta.

Kiropraktiikka sopii kaikenikäisille, ja jopa vastasyntyneen tuominen hoitoon on suositeltavaa. Heille hyvien tulosten saavuttamiseksi riittää hellä mutta täsmällinen käsittely sormenpäillä. Hoito koostuu pehmeistä selkärangan, pääkallon, ruuansulatus- ja sisäelinten hoitotekniikoista. Kiropraktikko selittää vanhemmille hoidon kulun sekä käy läpi sen vaiheet.

Miksi tuoda vauva, taapero tai pieni lapsi kiropraktikolle?

Kiropraktikot pyrkivät havaitsemaan epäoptimaalisia kehon tiloja hienovaraisella tasolla, ennen kuin niistä on ehtinyt kehittyä kroonisia tiloja ja niiden seurauksena oireita. Kyse on siis ennaltaehkäisystä, aivan kuten nykypäivänä yhteiskunnassamme ymmärretään hammashygienian merkitys ja jo pienet lapset viedään hammastarkastukseen.

Kasvuiässä toiminnallisuus määrittää rakenteen, kun taas myöhemmin elämässä rakenne määrittää toiminnallisuuden. Selän ja hermoston hygieenikkoina suosittelemme rangantarkastusta niin nuorena kuin mahdollista. Lapsella, kuten aikuisellakaan, ei tarvitse olla minkäänlaista vaivaa kiropraktikolle tulemiseen.

Alla on kuitenkin muutamia esimerkkejä tilanteista, joissa kiropraktiikasta on apua ja joissa on erityisesti syytä hakeutua kiropraktikon vastaanotolle.

1. Vauvan kohdun sisäinen kehitys ja synnytys

Olipa vauvan asento kohdun sisällä kehittyessään avosuinen tarjonta, poikittainen, perätila tai jokin muu, se vaikuttaa vauvan selkärangan ja eri nivelten, kuten lonkkien ja olkapäiden, toimintaan kohdun ulkopuolella tapahtuvassa kehityksessä. Jopa fysiologinen synnytys on rasitus niin äidille kuin vauvallekin ja varsinkin erilaiset toimenpiteet, kuten synnytyksen käynnistys, imukuppi, pihdit tai keisarinleikkaus, lisäävät todennäköisyyttä näennäisesti lieville tai selkeästi vakaville traumoille tai vammoille.

2. Vauvan/lapsen ja vanhempien hyvinvointi:

imetys, uni, itku/koliikki, ruoansulatus ja vatsan toiminta, niskan liike, selkärangan sekä pääkallon kasvu ja kehitys, toistuvat korvatulehdukset

Selkärangan vapaa ja tasapuolinen liike ovat keskeisiä kaikenikäisten hyvinvoinnille. Jos ranka ja täten hermosto eivät toimi niin kuin kuuluisi, vauvoilla se voi ilmetä univaikeuksina, ruuansulatushäiriöinä tai yksipuolisena pään asentona. Imetysvaikeuksiin voi liittyä kallonpohjan luisten rakenteiden, lihasten ja leukanivelten kireys. Vauvan hyvinvoinnilla on myös suora vaikutus vanhempien hyvinvointiin.

3. Vauvan/lapsen kehitysvaiheet ja primitiiviset refleksit:

vatsa-aika, tasapuolinen konttaus, kävelemään oppiminen, motorinen kehitys, lasten yökastelu

Etenkin kaksi ensimmäistä ikävuotta ovat vauvan kehityksessä erityisen ratkaisevia ja luovat korvaamattoman perustan myöhemmälle kehitykselle. Useimmiten kehitysvaiheissa eteneminen tapahtuukin omalla painollaan luontaisesti. Toisinaan tämä ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, ja on syytä selvittää, miksi. Jokainen kehityksen virstanpylväs konttaamisesta suoraselkäisenä istumiseen palvelee pitkäaikaista tarkoitusta niin fyysisen, kognitiivisen kuin sosiaalis-emotionaalisen kehityksen kannalta.

Kuten aikuisten, myös lasten hoito aloitetaan huolellisella alkututkimuksella jossa käydään läpi lapsen historia, selkärangan toiminta ja primitiiviset refleksit.

Jos haluat kuulla lisää kiropraktiikasta lapsille tai varata ajan, ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja autamme kaikissa tilanteissa.