Samuli Valkama

Elokuvaohjaaja käsikirjoitti päänsäryt pois kiropraktiikan avulla

Tulin Simo Poutasen vastaanotolle ensimmäisen kerran vaimoni suosituksesta. Syynä niska-hartiajumitus ja tästä seurannut päänsärky. Yksinkertaisesti liikaa päätteellä istumista ja pienen lapsen kantamista sylissä huonolla otteella. Syksy oli ollut ensimmäinen pidempi ajanjakso jolloin olin kärsinyt useasti päänsäryistä ja jouduin käyttämään toistuvasti kipulääkitystä.

Ensimmäisenä asiana vastaanotolla opin, että kiropraktiikan perusajatuksena ei ole korjata pelkästään akuutteja vaivoja, vaan saada aikaan pitkäkestoisempia vaikutuksia.  Olin yllättynyt hoitokerran lyhytkestoisuudesta. Selkää, niskaa ja hartioita käydään läpi tehokkaasti ja nopeasti. Hoidon jälkeen olo on kepeä ja rentoutunut - Ihan heti perään ei ehkä kannata suunnitella palavereita.

Nopeasti, jo muutaman hoitokerran jälkeen, huomasin että päänsäryt olivat kadonneet ja yleinen energiatasoni oli parantunut. Kyselin aiheesta lisää Simolta, joka kertoi tämän olevan seurausta parantuneesta verenkierrosta.   

Kävin läpi kuuden hoitokerran jakson ja päänsäryt ovat sittemmin loistaneet poissaolollaan. Lisäksi olen ollut positiivisesti yllättynyt yleisen jaksamisen paranemisesta. Sopii siis myös hyvin tammi-helmikuun harmauteen yleisenä tunnelmannostattajana.  

Samuli Valkama

Ohjaaja, käsikirjoittaja