Nicole Fagerberg

"Päätä oli särkenyt tuhat vuotta.. Ei enää!"

Päädyin Kiropraktikko Simo Poutasen vastaanotolle, koska päätäni oli särkenyt jo tuhat vuotta ja tuntui että selkäkin alkaa vetämään viimeisiään. Olin ajatellut varata ajan vain hierojalta, mutta äitini kertoi/suositteli Simon vastaanottoa. Olin ensin hyvin skeptinen asian suhteen, mutta myönnyin lopulta, koska oloni alkoi olla jo niin tukala.

Varasin ajan (perjantaina) ja sainkin sen heti maanantaille. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä iski paniikki. Ajattelin että en halua mennä sinne vieraan ihmisen väänneltäväksi. Osaltaan takaraivossa jyskytti myös traumaattinen kokemus vuosien takaa, jolloin olin myös ollut niin jumissa, että eksyin jollekin vastaanotolle jossa kaksi miestä rusikoi minua kun oli kuulemma paikat niin jumissa, että yhden voimat eivät riittäneet. Olin siis jo valmis soittamaan maanantaina, että en pääsekään tulemaan. No reipastuin kuitenkin, koska olin jo ihan pulassa selkäni ja päänsärkyni kanssa.

Astelin hissiin ja menin seitsemänteen kerrokseen ja ovella jo huomasin, että eihän tämä ole yhtään sellainen kuin olin ajatellut. Pientä kodikkuutta herätti se, että kengät piti riisua ja muhkea sohva odotti vastaanotolla odottelijoita. Odotin jotain lääkäriaseman odotustilan tyyppistä. Istuskellessa sydän alkoi taas jyskyttää; ”mihin mä ryhdyinkään!?” No sitten Simo pyysikin jo sisälle. Istuessani penkille huomasin, että täällähän on aika ”rento” tunnelma, ei mitään valkoista takkia ja tärkeilevää käytöstä vaan kaksi ihmistä. Simo kyseli oireita ja miksi ylipäänsä olin tullut vastaanotolle. Jonka jälkeen hän kertoi toiminnastaan ja näytti muoteilla konkreettisesti miten selkä ym. toimii niin, että jopa minä ymmärsin jotain!

Siinä tajusinkin, että minullahan on miljoonia oireita ihan vaan tästä johtuvaa! Mm. heräilin öisin siihen, kun käteni olivat niin puutuneet että ne tuntui kuin olisi turvonnut kolminkertaisiksi. Aamuisin kun heräsin niin sängyssä saattoi olla vaan märkä läntti kohdallani eli hikoilun määrä oli järkyttävää (ällöä!), perus yöunet olivat 10-12h pitkiä ja töistä kotiin tullessa piti ajoittain ottaa vielä päikkärit lisäksi. Eli väsymys oli jo häiritsevää! En jaksanut tehdä mitään mitä ei ollut pakko. Korvaani oli särkenyt ja humissut muutaman viikon ja ajattelin jo sekoavani siihen. Ravasin lääkäreissä ja loppujen lopuksi sekin johtui ”vain” niskojen jumista. Päässä heitteli niin, että yhtenäkin aamuna kaaduin ovea päin eli huimaustakin oli ajoittain. Ja sitten vielä se inhottavin oire jonka kanssa ns. opin jo elämään; päänsärky! Milloin lääkärit käskivät koittaa migreenilääkettä ja milloin tutkittiin jopa kasvaimen mahdollisuutta, kun ei siitä loppua tullut. Päänsärystä oli tullut jo jokapäiväistä, en enää jaksanut edes syödä särkylääkettä, koska tiesin että sekään ei tule auttamaan.

No sitten tutkimuksen jälkeen Simo pyysikin asettumaan penkille ja alkoi töihin. Työt kun oli tehty Simo kyseli mikä on olo. Päänsärky joka oli myös tullessani oli poissa!? Tuntui kun kädet lähtisivät lentoon, niin kevyt oli olo. En voinut uskoa sitä todeksi! Miksi kukaan ei kertonut aikaisemmin tällaisesta? Nyt olen käynyt pari kertaa Simon luona ja olo on mahtava! Päänsärkyä eikä muitakaan oireita ole sen jälkeen ollut! Olen niin virkeä, että jaksan jopa töiden jälkeen tehdä asioita ja yöunetkin ovat lyhentyneet. Simo pyysi minua lukemaan ennen hoitoon tuloa muiden kokemuksia, mutta en ollut jaksanut / kerennyt ja ajattelin muutenkin niiden olevan ”huuhaata”, mutta nyt voin itse todeta, että EI ole! Suosittelen kaikille lämpimästi! Itse aion varmasti jatkaa käyntejä!