Jani Malkavuori

Kehonhoitoa ja rakkautta ensi silmäyksellä

Lähdetään nyt liikkeelle vaikka sanomalla: Terve! 

Sana terve sopii hyvin yhteyteen, kun puhutaan kiropraktikon vastaanoton jälkeisestä olotilasta. Oloa voisi myös verrata urheilusuorituksen jälkeiseen rentoutuneeseen olotilaan tai avantouimarina uskallan sanoa, että talviuinnin jälkeiseen olotilaan. Yöunet ovat taatut seuraavana yönä.

Syksyllä 2012 huomasin, että selkäni ja hartiani alkoivat jumiutua todella ikävästi. Iästäkään se ei johtunut. Olin silloin hieman alle kolmekymppinen. Työni on kuitenkin istuma painotteista ja näin ollen keho rasittuu yllättävän paljon. Keskusteltiin kollegani kanssa selkävaivoista ja hän suositteli käymään kiropraktikko Simo Poutasen vastaanotolla ViaVital:ssa. Aluksi epäröin, että mitäköhän se kiropraktiikka mahtaa olla ja onkohan se luotettavaa, turvallista ja mahtaakohan se auttaa vaivoihin. Nyt varmalla rintaäänellä uskallan sanoa, että kiropraktiikka on luotettavaa, turvallista ja siitä todellakin on apua moniin vaivoihin!

Ensimmäisellä vastaanotolla perehdyttiin selän / kehon toimintaan, tutkittiin ryhtiä ja paneuduttiin asiakkaaseen yksilöllisesti. Kontrollikäynneillä päästään suoraan asiaan avaamaan kehon jumiutuneita kohtia. Nykyään käyn säännöllisesti kontrollivastaanotolla, että lihasjumit pysyisivät poissa ja ryhti suorassa. Minusta on hauskaa lainata kiputilojen poistuessa Kummelinäyttelijöiden sanoja: "Kyllä lähtee!". Yli seitsemän vuotta onkin hurahtanut nopeasti. Aina on ollut mukavaa asioida kiropraktikko Simon vastaanotolla. Jos jokin lihasjumi yllättää niin aina on saanut nopean avun ViaVital:ta.

Vuonna 2015 kaaduin portaissa pahasti ja löin selkäni rappusiin. Mietin, että uskaltaako sitä mennä kiropraktikon vastaanotolle, kun on satuttanut selkänsä. Keskustelin asiasta Simon kanssa ja nimenomaan silloin tulee mennä hoidettavaksi eikä jäädä niin sanotusti tuleen makaamaan kipujen kanssa. Selkä tulee hoidattaa mahdollisimman nopeasti kuntoon. Kävin vastaanotolla ja voimakkaat kivut hävisivät parin päivän sisällä. Normaalit kehon jumit on hävinneet minulta heti toimenpiteen jälkeen.

Ensimmäisen vastaanoton jälkeen lähdin suoraan ensitreffeille. Oli todella mukavaa mennä treffeille, kun olo oli kevyt ja rentoutunut. Treffeillä huomasin, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä <3 Ensitreffit sujuivatkin onnistuneesti. Olemme nyt puolisoni Hennan kanssa onnellisesti naimisissa ja saimme ihanan esikoisemme Inarin yhteiseen kotiimme viime huhtikuussa. Jopa vauva Inari on käytetty kiropraktikko Marianna Heikkisen vastaanotolla. Käsittelyn aikana Inari makasi rennossa asennossa säkkituolissa ja katsoi Mariannaa silmiin hymyillen. Käsittelyn jälkeen Inari oli aivan haltioissaan / innoissaan ja temmellys alkoi. Marianna osaa hoitaa todella hellävaraisesti vauvaa. Myös vaimoni Henna on tyytyväinen kiropraktiikkaan. Hän on käynyt Mariannan vastaanotolla. 

Kiropraktiikalla päästään syvälle asian ytimeen hoitamaan oireiden syitä eikä raapaista vain pintaa. Samoin rakkauden kanssa, kun se on todellista niin se on syvällistä tunnetta <3