Terhi Talo

Balettitanssija ja äiti - Kiropraktiikka synnytyksen jälkeen

Olen 33-vuotias balettitanssija Suomen Kansallisbaletista ja synnytin esikoiseni huhtikuussa 2016. Olen tottunut huoltamaan kehoani säännöllisesti, jotta se kestäisi tanssijan ammatin tuomat haasteet mahdollisimman hyvin. Raskausaikana kehon huoltaminen ammattilaisilla jäi minulta lähes kokonaan.

Synnytyksen jälkeen aviomieheni oli jutellut asiasta Simon kanssa ja mieheni patistuksesta sain vihdoin varattua ajan kiropraktikolle. Olin aina jotenkin ajatellut kiropraktikon hoitavan ainoastaan urheiluvammoja, enkä tiennyt sen hyödyistä myös synnytyksen jälkeen.

Minulle on erittäin tärkeää päästä synnytyksen jälkeen hyvään tanssikuntoon, ja hyvin toimiva selkäranka antaa parhaat edellytykset kunnon uudelleen rakentamiseen. Ensimmäisen kerran Simolla käydessäni hän pyysi minua asettumaan peilin eteen seisomaan hyvään perusasentoon silmät kiinni. Avattuani silmäni en voinut uskoa kuinka vinossa koko kroppani oli.

Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen tunsin kuinka paljon helpompaa oli jopa hengittää ja vanhat jumit lähtivät aukeamaan. Olen myös kärsinyt toistuvista migreeneistä koko aikuisiän. On ollut mahtavaa huomata päänsärkyjen loppuneen sen jälkeen kun aloitin käynnit Simon luona.

Aion jatkaa kiropraktikolla käymistä säännöllisesti, jotta kroppani pysyisi optimaalisessa kunnossa myös tanssijan työhön palatessani.

Terhi Talo
balettitanssija