Sara Liimatta

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis

Olen 28-vuotias 2 lapsen äiti, ja harrastan aktiivisesti kuntosalia ja fitnessurheilua. Tavoitteena body fitness kilpailut vuonna 2014.

Olen ollut aina todella huono lihashuollon kanssa ja eikös sitä sanota, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Eräs kaunis päivä sattui pieni onnettomuus, joka sai mut heräämään.

Olin kuntosalilla ja kyykkäsin isoilla painoilla. Painot painoivat niin kovin mun niskaa, että veri ei enää päässyt kiertämään päähän. Alkoi kova päänsärky ja tuntui että taju lähti. Silmissä sumeni, ja lyyhistyin lattialle. Onneksi valmentajani oli mukana, niin ei ehtinyt sattumaan pahemmin. Mun niskat olivat niin jumissa, että kova ponnistus ja hapenotto sai päähän tajuttoman paineen tunteen, enkä pystynyt enään treenaamaan. Pelkäsin jo että nyt siellä poksui joku suoni poikki, mutta onneksi ei. Meni päiviä lepäillessä, sillä en pystynyt edes kauppakassia kantamaan ilman särkyä. Pienikin jännitys niskan alueella laukaisi päänsäryn heti.

Vaikka jo ennen tätä onnettomuutta tiesin, että selkärankani on vino, toinen olkapää korkeammalla kuin toinen ja että molemmat olkapäätkin olivat kääntyneet eteenpäin, en silti saanut itseäni lihashuoltoon. Monesti jopa hätkähdin, kun huomasin olevani valokuvaissa aivan vinossa. Näytin todella huonoryhtiseltä. Minua alkoi myös vaivata jatkuvat niskakivut, eikä pää enää kääntynyt kunnolla sivulle.

Ystäväni suositteli käyntiä kiropraktikolla, joka on ollut minulle todellinen pelastus! Olen niin tyytyväinen että sain aikaiseksi aloittaa kehon huollon. Välillä mietin, että miksi en tehnyt tätä jo aikaisemmin. Täytyy oppia ajattelemaan, että huolto on osa harjoitusta. Kiropraktikkoni sanoi minulle, että yleensä ihmiset tulevat vastaanotolle vasta, kun jotain kamalampaa on tapahtunut. Niin kävi juuri minulle.

Olen käynyt nyt säännöllisesti Simon käsittelyssä, ja pystyn taas treenaamaan kunnolla ja kovaa! Pidin monen viikon tauon, enkä uskaltanut treenata jalkoja ollenkaan. Nyt kun mun selkäranka on käsitelty, ja tapaturmastakin on jo aikaa, niin jalkatreenitkin maistuvat ihan eritavalla, ja ennätyksiä rikotaan! Pystyn treenaamaan ihan erikokoisilla painoilla kun ennen! Tuntuu että käsiinkin on tullut enemmän voimaa, kun rinta ei enää painu sisään. Mun ryhti on parantunut, joka on mun lajissa tärkeää. Tarkoitukseni on käydä nyt säännöllisesti hoitamassa kehoa, sillä se antaa lisäpotkua treeneihin ja auttaa mua voimaan paremmin!