Tania Hietanen

Valvottuja öitä

Satuin noin kuukausi sitten keskustelemaan hyvän ystäväni kanssa hartiaseudun vaivoista.  Hänellä oli ollut kovaa kipua olkapäässä, johon mikään hoito ei tuntunut tepsivän. Lopulta ystävä soitti minulle helpottuneena ja kertoi löytäneensä kiropraktiikan. Kiropraktiikalla kivut oli saatu helpottumaan merkittävästi. Päätin kokeilla, oikeastaan puhtaasta mielenkiinnosta.

En tällä hetkellä tee mainittavasti näyttöpäätetyötä tai kärsi stressistä, koska olen kotiäitinä yksivuotiaani kanssa. Lapseni jatkuva nostelu ja yövalvomiset kuitenkin aiheuttivat aika ajoin kireyttä selän alueella. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen huomasin uneni laadun parantuneen ja ääreisverenkiertoni vilkastuneen. Hapenottokykyni parani huomattavasti ja kireys selästä katosi. Vaikka unet edelleen jatkuivat osin katkonaisina, jaksoin yöheräämiset paljon paremmin. Myös konttauskilpailut taaperon kanssa ovat saaneet uutta puhtia.

Ennen ajattelin että pidän itseni kunnossa liikunnalla, venyttelyllä ja terveellisellä ruokavaliolla. Vaikka nämä varmasti ylläpitävät terveyttä ja hyvää oloa, sain kiropraktiikalla tuntuvan annoksen lisäenergiaa arjen pyörittämiseen.

Simon vastaanotolla on aina mukava tunnelma. Hoitokerrat ovat kiireettömiä ja rauhoittavia, käsittelyn jälkeen olo hyvä ja keventynyt. Minä ja ystäväni olemme niin vakuuttuneita, että kukaties vien sinne poikanikin, jos nuo yökukkumiset eivät vähenny.