ViaVital Blogi

Tämän blogin aiheissa on asioista, joista syntyy hyvinvoiva elämä. Blogia pitävät Team ViaVitalin jäsenet, yhdessä vierailevien omien alojensa asiantuntijoiden kanssa. Kirjoituksia sekä videoita julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti, aina kun inspiraatio kohtaa sopivan ajankohdan.

Kiropraktiikka – Tie terveyteen

Julkaistu 03/2017

Terveys arvostetaan usein korkealle, kun listataan itselle tärkeitä asioita. Kun ihminen on aina ollut perusterve, otetaan se kuitenkin usein itsestäänselvyytenä. Terveyttä ajatellaan usein vasta kun se menetetään.

Terveyden voi menettää useilla tavoilla, eli esimerkiksi onnettomuuden tai sairauden seurauksena. Mutta usein terveys häviää pikkuhiljaa. Ei dramaattista muutosta, vaan usein se lähtee pienistä asioista jotka johtavat seuraaviin ja sitä seuraaviin. Näin noidankehä on valmis.

Otetaan esimerkki. Usein työpäivän jälkeen saattaa olla niin väsynyt että ajatuskin liikkumaan lähtemisestä alkaa tuntua liian isolta ponnistukselta. On helpompi istahtaa sohvalle ja kaivaa jääkaapista jotain hyvää ja ajatella että menen sitten huomenna. Meille kaikille tulee joskus näitä päiviä. Mutta jos niitä alkaa tulla yhä useammin, on noidankehän alku valmis. Kun on käynyt liikkumassa, usein myös haluaa syödä terveellisemmin. Taas ”välipäivänä” on pienempi kynnys sortua herkkuihin.

Jos tähän yhtälöön lisätään vielä esimerkiksi usein toistuva selkäkipu tai päänsärky, on kynnys kotiin jäämiselle vielä pienempi. Usein ei tarvita kuin pieni muutos johonkin suuntaan, joka aiheuttaa kierteen katkeamisen ja sen suunnan kääntymisen.

Kiropraktiikka voi olla tämä käänne.

Kun pääkipu ei enää vaivaa eikä selkä jomota, on paljon helpompi olla taas aktiivisempi. Siitä voi alkaa positiivinen kierre, jonka seurauksena taas liikkuu enemmän ja syö terveellisemmin. Eli elää terveellisemmin.

Kiropraktiikka on luonnollinen ja luonnonmukainen tapa päästä eroon erilaisista tuki- ja liikuntaelinvaivoista.

Kiropraktiikka on tie terveyteen.

Simo Poutanen

Simo Poutanen
10/2023

Liike on lääke

Tunnistatko itsesi aktiiviseksi liikkujaksi? Voitko sanoa harrastavasti liikuntaa säännöllisesti? Mitä oikein tarkoittaa aktiiviliikkuja tai säännöllinen liikkuminen? Onko niille määritelmää? Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee 18–65 –vuotiaille kohtuukuormitteista kestävyysliikuntaa vähintään kaksi ja puoli tuntia viikossa tai vaihtoehtoisesti raskasta kestävyysliikuntaa 1h15min viikossa. Tämän lisäksi lihaskuntoa ja koordinaatiota ylläpitävää liikuntaa tulisi harrastaa vähintään kaksi kertaa viikossa.

Ilari Peltomäki
Kiropraktikko, MChiro (Hons)
09/2022

Liikkuvuuden tasapaino

Onko sinulla joskus ollut jäykkä olo ja tuntuu kuin liikkuvuutesi ei riitä? Tällainen olo saattaa tulla kesken päivän askareiden tai urheilusuorituksen yhteydessä. Liikkuvuus tarkoittaa nivelten liikelaajuutta. Se on moniulotteinen konsepti ja on tärkeää ottaa huomioon kuinka esimerkiksi notkeus ja venyvyys ja stabiliteetti vaikuttavat liikkuvuuteesi. Liikkuvuudessakin on hyvä muistaa kultainen keskitie, koska liiallinen jäykkyys ja yliliikkuvuus voivat kummatkin aiheuttaa kiputiloja ja toimintakyvyn heikkenemistä.

Ilari Peltomäki
04/2022

Kiropraktiikka hyödyttää golfareita monella tavalla

ViaVitalin kiropraktikko Ilari Peltomäki on itse aktiivinen golfari ja tietää millaisia vaivoja pelaajille voi tulla.

Mutta tiesitkö että kiropraktiikka auttaa tehokkaasti moniin urheiluvaivoihin ja jopa tekee swingistä rennomman? 

Lue Ilarin blogikirjoitus ja löydä kiropraktiikan hyödyt.

Ilari Peltomäki
07/2021

Paranna hengittämistäsi kiropraktiikalla

Jokaisen meistä täytyy hengittää elääksemme. Hengittämisen kuuluisi olla vaivatonta ja tapahtua ilman että siihen tarvitsee kiinnittää huomiota. Kaikilla näin ei kuitenkaan ole. Tutustu kiropraktikkomme Jasminin blogikirjoitukseen ja siihen miten kiropraktiikka voi auttaa sinua hengittämään vaivattomammin ja sen myötä keventämään päivittäistä olemistasi.

Jasmin Aflatuni
03/2020

Miten voit vaikuttaa immuniteettiisi oikealla ravinnolla ja miten kannattaa syödä jos sairastuu

Ravintoneuvojamme Therese Österlund tarjoaa tiukan ravintopaketin, jolla voit vahvistaa immuniteettiasi. Jos taas olet jo sairastunut, tässä infopakkauksessa löytyvät ohjeet oikeaan ruokavalioon, joka buustaa paranemista.

Lisäksi Therese neuvoo, mitä ravintolisiä kannattaa suosia omassa ruokavaliossaan.

Therese Österlund