ViaVital Blogi

Tämän blogin aiheissa on asioista, joista syntyy hyvinvoiva elämä. Blogia pitävät Team ViaVitalin jäsenet, yhdessä vierailevien omien alojensa asiantuntijoiden kanssa. Kirjoituksia sekä videoita julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti, aina kun inspiraatio kohtaa sopivan ajankohdan.

Onnellisuus hyvinvoinnin perustana

Julkaistu 08/2012

Onnellisuutta on hyvin vaikea määrittää tai määritellä koska jokainen kokee sen eri tavalla ja eri tavoilla. En pyri tässä luomaan yleismaailmallista onnellisuuden määritelmää vaan puhun onnellisuudesta omasta näkökulmastani. Kaikki jotka tuntevat minut, tietävät miten tärkeää minulle on matkailu. Haluan aina päästä uusiin paikkoihin joissa en ole ennen käynyt ja siten laajentaa maailmankarttaani.

Onnistunut reissu koostuu mielestäni hyvistä hetkistä, tilanteista joista osa on mieleenpainuvampia kuin toiset. Osa tapahtumista saattaa tuntua varsin pelottavilta tai jopa ikäviltä kun ne sattuvat, mutta monesti niistä jää ne kaikkein mieleenpainuvimmat ja hauskimmat muistot. 

Sitten on myös hetkiä jotka ovat niin hienoja joista tietää heti ettei tule niitä ikinä unohtamaan.

Yksi tällainen hetki tapahtui minulle alkuvuonna Sri Lankassa. Olimme saaneet tietää merikilpikonnien pelastusfarmista, joissa näitä uhanalaisia eläimiä suojeltiin. Haavoittuneita yksilöitä hoidettiin ja vapautettiin takaisin mereen. Myös kilpikonnien munia ostettiin paikallisilta kalastajilta ja haudottiin kuoriutumiseen saakka, ettei niitä myytäisi ravintoloihin paikalliseksi herkuksi.

Pääsimme mukaan vapauttamaan aiemmin kuoriutuneita kilpikonnan poikasia takaisin mereen ja valvoimme etteivät muut eläimet napanneet niitä ruoakseen ennen kuin ne ehtivät turvaan meren aaltoihin. Vaikka sielläkin vaarat uhkasivat, oli niille kuitenkin annettu mahdollisuus alkaa elämänsä ensimmäinen uintiretki tuntemattomaan tulevaisuuteen.

Kun katselin tulitikkulaatikon kokoisen kilpikonnan räpistelyä rantahietikolla, tiesin etten koskaan unohtaisi sitä hetkeä.

Onnellisuus tulee siitä kun osaa arvostaa niitä itselleen tärkeitä hetkiä tässä ja nyt.

Simo Poutanen
10/2023

Liike on lääke

Tunnistatko itsesi aktiiviseksi liikkujaksi? Voitko sanoa harrastavasti liikuntaa säännöllisesti? Mitä oikein tarkoittaa aktiiviliikkuja tai säännöllinen liikkuminen? Onko niille määritelmää? Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee 18–65 –vuotiaille kohtuukuormitteista kestävyysliikuntaa vähintään kaksi ja puoli tuntia viikossa tai vaihtoehtoisesti raskasta kestävyysliikuntaa 1h15min viikossa. Tämän lisäksi lihaskuntoa ja koordinaatiota ylläpitävää liikuntaa tulisi harrastaa vähintään kaksi kertaa viikossa.

Ilari Peltomäki
Kiropraktikko, MChiro (Hons)
09/2022

Liikkuvuuden tasapaino

Onko sinulla joskus ollut jäykkä olo ja tuntuu kuin liikkuvuutesi ei riitä? Tällainen olo saattaa tulla kesken päivän askareiden tai urheilusuorituksen yhteydessä. Liikkuvuus tarkoittaa nivelten liikelaajuutta. Se on moniulotteinen konsepti ja on tärkeää ottaa huomioon kuinka esimerkiksi notkeus ja venyvyys ja stabiliteetti vaikuttavat liikkuvuuteesi. Liikkuvuudessakin on hyvä muistaa kultainen keskitie, koska liiallinen jäykkyys ja yliliikkuvuus voivat kummatkin aiheuttaa kiputiloja ja toimintakyvyn heikkenemistä.

Ilari Peltomäki
04/2022

Kiropraktiikka hyödyttää golfareita monella tavalla

ViaVitalin kiropraktikko Ilari Peltomäki on itse aktiivinen golfari ja tietää millaisia vaivoja pelaajille voi tulla.

Mutta tiesitkö että kiropraktiikka auttaa tehokkaasti moniin urheiluvaivoihin ja jopa tekee swingistä rennomman? 

Lue Ilarin blogikirjoitus ja löydä kiropraktiikan hyödyt.

Ilari Peltomäki
07/2021

Paranna hengittämistäsi kiropraktiikalla

Jokaisen meistä täytyy hengittää elääksemme. Hengittämisen kuuluisi olla vaivatonta ja tapahtua ilman että siihen tarvitsee kiinnittää huomiota. Kaikilla näin ei kuitenkaan ole. Tutustu kiropraktikkomme Jasminin blogikirjoitukseen ja siihen miten kiropraktiikka voi auttaa sinua hengittämään vaivattomammin ja sen myötä keventämään päivittäistä olemistasi.

Jasmin Aflatuni
03/2020

Miten voit vaikuttaa immuniteettiisi oikealla ravinnolla ja miten kannattaa syödä jos sairastuu

Ravintoneuvojamme Therese Österlund tarjoaa tiukan ravintopaketin, jolla voit vahvistaa immuniteettiasi. Jos taas olet jo sairastunut, tässä infopakkauksessa löytyvät ohjeet oikeaan ruokavalioon, joka buustaa paranemista.

Lisäksi Therese neuvoo, mitä ravintolisiä kannattaa suosia omassa ruokavaliossaan.

Therese Österlund